Projektets huvudsakliga syfte är att utveckla Vänerns fiske- och besöksnäringsfrågor med fokus på ett långsiktigt och hållbart nyttjande av den marina miljön.

Projektet ska resultera i en nuläges- och framtidsanalys av Vänerns fiske- och besöksnäringsfrågor samt ett modell- och finansieringsförslag för hur leaderområdena kan samordna arbetet med Vänerns aktörer och gemensamma frågeställningar på längre sikt.

Projektet är ett samarbetsprojekt mellan tre leaderområden runt Vänern:
Leader Närheten, Leader Norra Skaraborg och Framtidsbygder Dalsland Årjäng Munkedal.

Arbetsuppgifter

Som projektledare har du ansvar för projektets genomförande och måluppfyllelse, enligt projektplan, tidplan och budget. Du rapporterar löpande till arbetsgivaren och projektets styrgrupp för projektet och du får visst administrativt stöd från leaderkontoret.

Projektet omfattar Vänern som helhet och ditt geografiska arbetsfält sträcker sig runt Vänern, inom ramen för de tre leaderområden som samarbetar i projektet.

Kvalifikationer och profil

Vi söker dig som har kunskap och intresse av fiske, besöksnäring och vattenfrågor. Du bör också dela vår strävan efter att hållbarhet och miljöhänsyn ska genomsyra projektet. Du bör vara van att arbeta självständigt, målorienterat och i dialog med andra aktörer. Du är självgående men också del av ett team – och förstår dynamiken i samarbete. Vi värdesätter om du har upparbetade, relevanta nätverk och kännedom om Vänern samt omgivande landsbygd. God kommunikation i tal och skrift är en förutsättning. Du bör ha körkort och tillgång till egen bil.

Meriterande för tjänsten

Tidigare erfarenheter av projektledning och utvecklingsarbete. Erfarenhet av EU-projekt och dito administration, i synnerhet LEADER. Formell utbildning på högskolenivå, motivera gärna i din ansökan hur din formella kompetens kan stärka vår organisation. Det gäller också för tidigare arbetslivserfarenheter – beskriv relevansen för tjänsten.

Föreningen

Framtidsbygder Dalsland Årjäng Munkedal arbetar med lokalt ledd utveckling med leadermetoden. Vårt styrdokument är den lokala utvecklingsstrategin för leaderområdet, som omfattar åtta kommuner: Bengtsfors, Dals Ed, Färgelanda, Munkedal, Mellerud, Åmål, Årjäng och delar av Vänersborg. Du kan ladda ner strategin om du vill läsa mer fördjupande.

Tjänst

Projektanställning, heltid, 18 månader. Lön efter överenskommelse.

Placering: Distansarbete med fysiska arbetsmöten löpande. De fysiska arbetsmötena hålls företrädesvis i Framtidsbygders verksamhetsområde, så du bör kunna ta dig till dessa. Möten kan också bli aktuella i de övriga två leaderområden som ingår i projektet. Du ska kunna vara rörlig i hela området.

Välkommen med din ansökan

Maila din ansökan: CV som redovisar formell utbildning och tidigare arbetslivserfarenhet, och ett personligt brev där du berättar lite om dig själv, sätter ord på din motivation för uppgiften och annat som kan vara relevant för tjänsten.

Vi ser fram emot din ansökan, sänd den per e-post till följande adress: kontakt@framtidsbygder.se
Intervjuer sker löpande, tillsättande av tjänsten kan komma att ske före ansökningsperiodens utgång

Här på vår hemsida hittar du vår lokala strategi och annan relevant information. www.framtidsbygder.se

För frågor

Kerstin Söderlund,
verksamhetsledare
0702-998986

Org nr 802497-7954

Foto av Vänern: Vincent Eisfeld / Unsplash